AktualityŠkoly

Mestské denné letné tábory Centra voľného času

obed
poradna

Centrum voľného času v Zlatých Moravciach v spolupráci s Rodičovským združením pri CVČ Spektrum zorganizovalo počas letných prázdnin tri turnusy mestského denného tábora. V prvom turnuse, ktorý sa konal v čase od 3. júla do 7. júla sa tábora zúčastnilo 40 detí, v druhom turnuse od 10. júla do 14. júla 40 detí, v treťom turnuse od 3. augusta do 7. augusta 36 detí. Mestský tábor pripravili a deťom sa venovali pedagogickí pracovníci Centra voľného času Mgr. Alena Tužinská, Ing. Marián Kadlec, Bc. Dominika Obická a Bc. Nikoleta Szegényová.

Mestský letný denný tábor bol zameraný na spoznávanie prírodných krás Slovenska, oddych, rekreáciu, tvorivú činnosť, spoznávanie nových kamarátov, hry a zábavu. Program bol pestrý a atraktívny. Deti navštívili mnoho zaujímavých miest, spoznávali prírodné a kultúrnohistorické pamiatky západoslovenského regiónu. V rámci celodenných výletov sme navštívili zrúcaninu hradu Devín spojenú s plavbou po Dunaji, sklárne vo Valaskej Belej, hrad Červený Kameň s atraktívnou ukážkou výcviku dravých vtákov sokoliarskeho klubu Astur.

Vo vápencovej jaskyni Driny sa deti v horúcom počasí príjemne ochladili. Smolenický zámok bol ďalším spestrením celodenného výletu. Prehliadka hradu Trenčín spojená s výstavou mýtických zvierat z povestí alebo rozprávok deti veľmi zaujala. Súčasťou prehliadky bol aj dobový tábor, kde si deti mohli pod odborným vedením vyskúšať streľbu z luku, hod sekerkou na cieľ a iné zaujímavé atrakcie.

Navštívili sme interaktívnu výstavu hračiek firmy Matel v priestoroch nákupného centra Mlyny v Nitre. V odpoludňajších hodinách sme sa zúčastnili detského filmového predstavenia v kine Max. Na salaši Kostrín si deti opekali špekačky, jazdili na koňoch na ranči Cerina pri Jedľových Kostoľanoch, či navštívili Energoland v Mochovciach.

Počas vysokých horúčav sa mohli deti okúpať v krytej plavárni v Leviciach.

V priestoroch CVČ bol prezentovaný zaujímavý projekt neziskovou organizáciou Slniečko z Nitry, kde deti v skupinách súťažili medzi sebou v rôznych disciplínach. Súčasťou každého turnusu bola možnosť využiť priestory CVČ na loptové a spoločenské hry, kresliť a zabávať sa. Obedy boli zabezpečené v školskej jedálni na ZŠ Mojmírova, Zlaté Moravce.

Mgr. Jozef Zlatňanský

riaditeľ CVČ


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button